miercuri, 24 august 2022

Biserica lui Hristos și biserica noastră

 

„Iisus Hristos a promis că porțile iadului nu vor birui asupra Bisericii Sale, dar nu a promis că iadul nu va birui asupra Bisericii Sale din Apus. Asta depinde de noi și de alegerile pe care le facem chiar aici, chiar acum” (Rod Dreher, The Benedict Option, Sentinel, New York, 2017, p. 5).

De fapt, observația lui Dreher (discutată deja la https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2017/07/cheita-de-aur.html și atinsă direct sau indirect pe acest blog în textele publicate la secțiunea https://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/search/label/Rod%20Dreher%20%C8%99i%20op%C8%9Biunea%20cre%C8%99tin%C4%83) trebuie totuși corectată: Porțile iadului nu vor birui asupra Bisericii lui Hristos din nici un loc sau timp din istorie, din Apus sau din Răsărit, de ieri sau de astăzi. Hristos este același și Biserica Lui este aceeași. Ce trebuie să știm însă este că porțile iadului vor birui asupra bisericii noastre, adică asupra bisericii care l-a ales ca domn pe stăpînitorul acestei lumi și care îndrăznește să numească creștină credința omului în sine însuși sau în idolii („valorile”) aleși de elita antihristică în numele Bisericii.

Din clipa în care devine a noastră, din momentul în care ne aparține nouă, biserica încetează să mai fie a lui Hristos, fiind deja o biserică a satanei.