luni, 22 august 2022

De ce detestă elita ortodoxă satul și cultura tradițională?

 

Le detestă pentru că urăște pămîntul. De ce urăște elita pămîntul? Pentru că elita este convinsă că vine din cer și că trăiește în cer și că nu există decît realitatea cerească, iar pămîntul o contrazice.

Este fals că cerul este limita: pămîntul este limita și este testul cerului legitim. Pămîntul ne spune că suntem din pămînt, chiar dacă suntem făcuți pentru cer și că trebuie să ne întoarcem în pămînt pentru a învia. Pămîntul ne pregătește pentru cer: el ne spune că suntem creați, că suntem semințe care au nevoie de pămînt pentru a putea rodi. Semănătorul nu aruncă semințele în cer. Tocmai de aceea, elita ortodoxă speră ca tot pămîntul să fie acoperit de asfalt – de orașul smart postumanist – astfel încît nici o sămînță să nu mai poată rodi.

În plus, dacă pămîntul dispare, nu mai poate veni nimeni să ne ungă ochii cu tină din scuipat ca să vedem (Ioan 9, 6). Vom rămîne orbi din naștere, încredințați de natura noastră cerească și pregătiți să ne războim împotriva oricui ne-ar refuza această origine pe care ne-am dăruit-o singuri. Cerul ne aparține, iar noi suntem cerul.