sâmbătă, 15 octombrie 2011

Curtea miracolelor (I)Conform programului anunţat de Televiziunea Română,

„TVR Cultural difuzează sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 17.55, cel mai recent eveniment din seria ‚Conferinţele Ateneului Român’: Cardinalul Gianfranco Ravasi în dialog cu Horia-Roman Patapievici.
Eminenţa Sa Cardinalul Gianfranco Ravasi, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Cultură, şi Horia-Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român, s-au întâlnit marţi, 11 octombrie, la Ateneul Român, într-un dialog deschis pe tema: ‚Întrebări esenţiale. Putem vorbi împreună despre Dumnezeu?’
Telespectatorii pot urmări conferinţa sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 17.55, şi în reluare duminică, 16 octombrie, de la ora 11.10, la TVR Cultural” (http://tvr.ro/articol.php?id=112515)

„În vechiul Israel, în templu puteau pătrunde doar credincioşii evrei, dar într-o curte separată de templu cu un zid aveau acces şi ‚păgânii’ care puteau vedea şi auzi ce se petrece înăuntru. Acest loc se numea Curtea Neamurilor şi era un spaţiu de dialog interconfesional. Mai târziu, la venirea lui Iisus, după cum scrie Apostolul Pavel în Epistola către Efeseni, zidul dintre evrei şi neamuri a fost dărâmat de Mântuitorul”, a spus la începutul discuţiei cardinalul Ravasi.