vineri, 29 septembrie 2023

Acum avem drepturi

 

Acum este mai bine pentru că acum avem drepturi. Avem dreptul de a uita, care ne dă dreptul de a decide ceea ce este drept, care ne dă dreptul de a minți și de a fi mințiți precum și dreptul de a trăda și de a fi trădați, care ne dă dreptul de a nu ne păsa decît de noi și de copiii noștri, de dragul cărora mințim, trădăm și disprețuim pentru ca și ei să se poată bucura de aceleași drepturi.

Rețeta „libertății”

 

Poate că virusul SARS-CoV-2 este mai periculos decît cele gripale și chiar decît alte coronavirusuri. Cu siguranță însă fentanilul este mai periculos (mai adictiv și mai mortal) decît alte opioide (vezi o descriere lămuritoare la https://alexandruracu.wordpress.com/2023/09/27/cu-ce-se-mai-drogheaza-americanii-si-cu-ce-s-ar-putea-droga-foarte-curand-si-tinerii-din-romania/ vezi și la https://trenduri.blogspot.com/2023/09/fratele-fentanylului-obtine-viza-de.html). Ceea ce-l califică pentru transformarea lui în noul factor pandemic.

Epidemia de narcotice servește mai bine noului set de măsuri de supraveghere și control global. Dacă în ciuda eforturilor oamenilor de știință, tinerii și copiii au rămas imuni la covid, ei sunt în schimb ținta preferată a drogurilor, deci a traficanților, deci a Statului-frate (http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2023/09/statul-fraternalist.html). În ciuda aparențelor, Statul-frate este responsabil pentru sîngele fraților mai mici. Nu contează că pe cei pe care nu-i ucide, îi lasă să moară: important este că le cultivă memoria, eventual recoltîndu-le organele.

Sigur, noile măsuri de urmărire și control în vederea „conștientizării” și „prevenirii” pericolului consumului de droguri vor spori dezorientarea și depresia cronice deja din rîndul populației (ortodocșii vor susține că totul se trage de la chemtrails). Este posibil ca Statul-fraternalist să recunoască la un moment dat că fenomenul este scăpat de sub control, iar singura soluție va fi asumarea guvernamentală a producției de opioide în condiții de siguranță. Oricine va putea să experimenteze din nou libertatea pe bază de rețetă. Românii vor continua așadar să-și ia rația de libertate, doar că aceasta va fi strict monitorizată: un singur miligram în plus le-ar putea fi fatal.

Am învins covidul prin vaccin, am învins Rusia prin propagandă, ortodocșii au învins chemtrails prin priveghere și rugăciunea inimii, în curînd vom învinge și epidemia de droguri. Populația nu trebuie decît să-și asume îngrijorarea pentru amploarea fenomenului și să-și exprime încrederea în autorități.

Gîndul de zi (132)

 

Pînă la apariția creștinismului, oamenii acționau în nume propriu. Creștinismul a restaurat acțiunea umană, orientînd-o spre actualizarea persoanei. Modernitatea a reușit să o corupă din nou, oferindu-i acțiunii motivația cauzei. Ortodoxia românească recentă îi oferă spiritului modern o camuflare perfectă, transformînd persoana însăși într-o cauză.