luni, 15 iulie 2024

Candidații lui Dumnezeu

 

By luck or by God, many people are saying it’s by God I’m still here

 

Donald Trump (https://nypost.com/2024/07/14/us-news/grateful-defiant-trump-recounts-surreal-assassination-attempt-at-rally-im-supposed-to-be-dead/)

 

După ce supraviețuirea lui Trump în urma atacului de sîmbătă a demonstrat sau confirmat în zona patriotismului creștin american misiunea divină a lui Trump pe pămînt (https://alexandruracu.wordpress.com/2024/07/14/ca-prin-minune/), urmează ca, la rîndul lor, toți politicienii care susțin principii asemănătoare să-și afirme participarea la această misiune nobilă împotriva globalismului. Dughin a numit deja liderii acestei cruciade:

 

„Trump is for America and against World Government. Just as Putin is for Russia, Xi Jinping is for China, Modi is for India, and Orban, Fico, Marine Le Pen and the AfD are for Europe.” (https://katehon.com/en/article/trump-vs-coup-detat-globalists)

 

Poate că Dughin nu a auzit încă de Simion, dar probabil că nu este decît o chestiune de zile pînă cînd îl va adăuga pe liderul AUR printre cei care, asemenea lui Trump, nu doresc implicarea țării lor în războiul din Ucraina și, mai mult, se împotrivesc „stîngii globaliste, care perpetuează idei împotriva naturii, împotriva familiei, împotriva firii, comite genul ăsta de asasinate pe scara rulantă”. (https://r3media.ro/george-simion-despre-atentatul-la-trump-deschide-o-noua-pagina-neagra-din-seria-crimelor-comise-de-deep-state-ul-globalist-impotriva-presedintilor-care-nu-vor-sa-perpetueze-razboiul/)   

Faptul că tînărul atacator al lui Trump era înregistrat ca republican și avea în casă o armă performantă, alintată „Barbie” de iubitorii de arme din SUA (https://en.wikipedia.org/wiki/AR-15%E2%80%93style_rifle), cu toții patrioți și în genere membri ai NRA, nu are nici o importanță pentru cei care se luptă cu globalismul. Antiglobaliștii refuză realitatea sau o modifică la fel ca globaliștii și cu aceeași lipsă de scrupule, ceea ce mă face să mă întreb dacă nu cumva se pregătește lansarea unui globalism naționalist. În plus, felul în care cei care se declară antiglobaliști, în frunte cu Trump, au folosit atacul în favoarea lor, în loc să recunoască criza cumplită care afectează societatea americană, ne arată disponibilitatea lor de a se folosi, la fel ca globaliștii, de orice tragedie pentru a-și spori capitalul de imagine.

Dacă ar fi fost un om normal, Trump și-ar fi exprimat părerea de rău nu doar pentru spectatorul împușcat mortal, ci și pentru moartea tînărului atacator și ar fi recunoscut confuzia teribilă care domnește în societatea americană și care a făcut posibilă o asemenea tragedie. Dacă ar fi fost creștin, Trump s-ar fi rugat pentru Thomas Matthew Crooks și pentru victima lui, Corey Comperatore. În schimb s-a manifestat ca un interlop de rînd:

„Bă, să moară mama, ai văzut ce i-a tras-o agenții lu’ fraieru ăla, drept între ochi, la meserie, să mor io!” (“They took him out with one shot right between the eyes,” the former president said as he pointed to the bridge of his nose. “They did a fantastic job,” he added. “It’s surreal for all of us.” https://nypost.com/2024/07/14/us-news/grateful-defiant-trump-recounts-surreal-assassination-attempt-at-rally-im-supposed-to-be-dead/)