luni, 18 decembrie 2023

Bețivii și salvarea națională

 

Al Doilea Bețiv: — M-am gîndit să-mi fac partid: Falsul Partid Naționalist Conservator Român, adică FPNCR. M-am gîndit așa: după atîția ani de cînd adevărații patrioți salvează România, a venit timpul ca ea să fie salvată și de falșii patrioți! De ce să fie în politică doar patrioți sinceri? De ce să nu aibă dreptul și cei falși să salveze Țara, Neamul și Biserica?

Primul Bețiv: — Corect! Da cum o să ne salvezi, nene?

Al Doilea Bețiv: — E simplu: FPNCR va spune și va face exact ceea ce spun și fac toți ceilalți politicieni sinceri, dar fals. Adică, spre deosebire de ei, noi nu o să credem în nimic. În asta și constă salvarea.

Al Treilea Bețiv: — Atunci, va fi nevoie de opoziție: eu îmi fac Falsul Partid Național Liberal!

Primul Bețiv: — Și eu Falsul Partid Userist! Românii trebuie să aibă de unde alege, he-he…

Al Doilea Bețiv: — Și ăsta e doar începutul: E nevoie și de o Falsă Biserică Ortodoxă, de o Falsă Catedrală a Neamului și de o falsă credință în adevăr, care să ne ajute să ajungem să credem sincer în fals. D-aia n-au mers lucrurile în ăștia treizeci de ani: n-am avut credință adevărată.

Al Treilea Bețiv: — Corect! Românii ar merita măcar atît, he-he…Păi, ce, nu e acum timpul schimbării? Că veni vorba, trecem și noi pe ceva mai tare, care să ne inspire la elaborarea programului politic?

Primul Bețiv: — Ura, la asta mă gîndeam și eu: in votcă veritas! Băiete, adu ceva adevărat pentru salvarea noastră, he-he…