miercuri, 20 decembrie 2023

Ortodoxia vibrantă

 

Unii numesc această vibrație comună a naționalismului și ortodoxiei etnofiletism, ceea ce este greșit. Nu doar pentru că ortodoxia vibrează la fel de bine și pe ritmuri globalist euro-atlantiste, ci mai ales pentru că nici ortodoxia, nici naționalismul nu se preamăresc în România una pe alta, ci, judecînd după cazuri precum cele de mai jos, impresia mea este că amîndouă preamăresc Vibrația:

 

„Poporul român trăiește cu o vibrație foarte joasă. Pentru că suntem aici, vorbim de vibrație. Vibrația trebuie să fie înălțată. Așa că cumva va trebui să fie o unificare a tuturor spiritelor (brrr – n.n.) pure... Indiferent din ce religie ești, dumnezeul în care cred majoritatea religiilor, dacă ne întoarcem în spate cu religiile, cum au ajuns o groază de religii, dacă te uiți la esența lor toate înseamnă iubire, pace, un dumnezeu, tatăl tuturor văzutelor și nevăzutelor, făcutelor și nefăcutelor...” (https://www.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/Show-Satanist-cu-Sosoaca-la-Festivalul-Holistic-din-Sibiu-Pe-unde-te-duci-vibratia-e-joasa.-Trebuie-unificate-toate-spiritele-indiferent-de-religie.-Saman-Dragoman-Asa-cum-spunea-parintele-Necula-sufletul-e-nemuritor.-E-compus-din-7-chackre-in-7-cu-186032)

 

*

 

„În timpul discuției aprinse dintre George Simion și Diana Șoșoacă, ce a avut loc în Parlament, liderul AUR a amenințat-o pe fosta sa colegă de partid că „te agresez sexual, scroafo!””. (https://romania.europalibera.org/a/parlament-simion-sosoaca-amenintare-plangere-penal/32740231.html)

 

*

 

„Miloane de oameni, în mii de ani s-au luptat să    domesticească acest primat humanoid numit om.  De la egipteni, la indieni,  de la greci, la  romani, de la arabi,  la germani, de la francezi, la englezi, de la  americani, români și la slavi,  de la  Moise la Iisus , de la Buda, la Mahomed, de la Platon la Wittgenstein, de la Homer la Kafka, de la Nagarjuna, la Cioran, de la Vergiliu la   Goethe și  la Eminescu, de la Ovidiu la Allan Poe, de la Shakespeare, la Baudelaire, de la Leonardo da Vinci,  la  Van Gogh, de la   Ptolemeu, la Einstein, de la   Palestrina la   Mozart,  de la  Pitagora la Averroes,  de la Arhimede la Hilbert,  de la Newton,  la  Richard Feynman   geniile, savanții,  oamenii de spirit  ai acestei lumi  ne-au lăsat o  civilizație, o știință, o cultură, o artă  pe care nu avem dreptul  să le  distrugem ! Natura, Dumnezeu, ne-a dat o identitate, un suflet, ne-a  sculptat un chip pe care nu avem  dreptul să-l   maimuțărim !  ” (Lector univ. Vasile Chira, Universitatea ” Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Teologie ” Andrei Șaguna”, Doctor în filosofie al UBB din  Cluj, https://vasilechira.wordpress.com/2023/12/09/despre-decorarea-lui-george-simion-de-catre-mitropolitul-laurentiu-streza-un-punct-de-vedere/).