sâmbătă, 23 decembrie 2023

Moartea vine pe bandă digitală

 

Atrofierea umanității omului, ceea ce creștinismul numește moartea sufletului, nu vine doar prin gesturile și gîndurile opuse legii morale, ci poate chiar mai ușor prin dispozitivele digitale. Întîrzierea cu care liderii ortodocși intervin pentru a semnala amenințarea reprezentată de nevoia sufletească de tehnologie indică, mai degrabă decît inconștiență, o complicitate directă cu noul sistem de supraveghere globală, evidentă și prin insistența sistemului bisericesc asupra caracterului neutru al tehnologiei precum și asupra datoriei creștinilor de a folosi tehnologia în sens creștin (pe cît posibil!):

 

„Ținând de dinamica actualului ev postindustrial, dezvoltarea tehnologiei digitale și acapararea realității de către media digitale nu mai sunt o simplă utopie transumanistă. Treptat, aceasta va deveni singura noastră realitate. De aceea, chemarea creștinismului nu este să refuze sau să abandoneze realitatea structurată digital, ci să încerce să o îmbogățească din interior prin amprentarea evanghelică a cyberspațiului.” (https://ziarullumina.ro/opinii/editorial/crestinism-si-conectivitate-digitala-157455.html)

 

Doamna avocat Elena Radu le atrage atenția ultimilor luptători pentru libertatea ființelor umane cosmice și eterne, care se armonizează transcendental pe forumul activenews.ro și pe alte platforme ortodoxe, că portofelul digital reprezintă secretul armei secrete (https://www.activenews.ro/covid-era-covid-si-marea-resetare-the-great-reset/Av.-Elena-Radu-Piatra-de-temelie-a-monitorizarii-in-masa-si-controlului-populatiei-prin-intermediul-portofelului-digital-186446). Avînd în vedere că nu spune nimic despre illuminati și reptilieni, avem toate motivele să credem că doamna avocat reprezintă de fapt interesele ocultei mondiale și nu urmărește decît să distragă atenția adevăraților mărturisitori de la adevărurile astrale ale ortodoxiei galactice descoperită de geto-daci.

Ce ar trebui să facă liderii ortodocși și orice creștin este să se străduiască să înțeleagă și să precizeze raportul dintre moarte, viață, libertate și adevăr. Premisele revoluționare ale Iluminismului au falsificat înțelegerea creștină a acestor relații, condiționînd înțelegerea lor de educația umanist-seculară. După cum am arătat și cu alte ocazii (http://cumpana-o-viziune-ortodoxa.blogspot.com/2020/11/despre-intelesul-crestin-al-libertatii.html), opoziția moarte-libertate este o temă necreștină. În creștinism, libertatea nu este un ideal, ci este este un instrument al adevărului-viață. Ca atare, libertatea este opusă minciunii, care este un instrument al morții. Cunoașterea în creștinism nu ne eliberează de ignoranță, ci de moartea adusă de necredință și de refuzul sau necunoașterea lui Dumnezeu. Educația creștină nu ne face în primul rînd mai deștepți, ci ne face mai vii, adică ne învie prin cunoașterea Domnului Vieții. Nu ne face mai deștepți, ci ne deșteaptă din moarte.

Colaborarea facultăților omului cu harul lui Dumnezeu este blocată însă de lucrarea tehnologiei digitale, al cărei scop nu a fost niciodată cunoașterea și comunicarea dintre oameni, ci supravegherea și controlul lor total. Această lucrare de stingere a libertății omului  nu putea fi realizată fără noua tehnologie (https://www.frontporchrepublic.com/2009/09/first-they-came-for-the-horses/). Nu este curios că suntem dispuși să plătim pentru propria noastră înrobire sume semnificative pentru noile generații de telefoane inteligente în condițiile în care arhitecții noii ordini mondiale ar fi fost dispuși să ni le ofere gratis împreună cu abonamente gratuite la internet nelimitat?